ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 17/1/2021

Η ανεπαρκής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ συνεχίζεται

Βγείτε έξω να δείτε την καταστροφή των καταστηματαρχών. «Μου τηλεφωνούν καταστηματάρχες και κλαίνε γιατί δεν έχουν χρήματα να στείλουν στα παιδιά τους που σπουδάζουν,» αναφέρει εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ σε συνέντευξη του. «Άλλοι σκέφτονται να τα φέρουν πίσω με την πρώτη ευκαιρία, μέχρι που να δουν τι θα γίνει. Ξέρω καταστηματάρχες που όχι για το ενοίκιο δεν έχουν χρήματα, αλλά δυσκολεύονται για τα καθημερινά ψώνια της οικογένειας τους.»

Θανατηφόρα η απομόνωση για ηλικιωμένους. «Οι ηλικιωμένοι που είναι απομονωμένοι αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα, όπως καρδιολογικά, εγκεφαλικά, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος να παρουσιάσουν άνοια,» σημειώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Γεροντολογίας, παθολόγος και γεροντολόγος, Μάριος Κυριαζής. «Είναι μεγάλες οι επιπτώσεις για την υγεία τους. Με το να βάζουμε τους ηλικιωμένους σε lockdown είναι σαν να τους προκαλούμε περισσότερες ασθένειες και να τους θέτουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, από αυτόν από τον οποίο προσπαθούμε να τους γλυτώσουμε. Τους οδηγούμε σε πολύ πιο σοβαρές ασθένειες.»

Αισθητή μείωση στα rapid test. «Το να μην πηγαίνουμε να κάνουμε τεστ για να μην βγούμε θετικοί, είναι σαν να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί,» αναφέρει υπεύθυνη του γραφείου του υπουργού Υγείας Αναστασία Ανθούση. Αδυνατεί να κατανοήσει το Υπουργείο ότι άμα περιορίζεις την κοινωνική ζωή του ανθρώπου σε περιπάτους στο σούπερ-μάρκετ τζαι σε κανένα πάρκο, εν ότι πιο αναμενόμενο να μεν θέλει να τεσταριστεί άμα παίζει να χάσει τζαι τούτες τις τελευταίες ελευθερίες που του απέμειναν.

Οι αυταρχικές, αντι-φιλελεύθερες τάσεις του ΔΗΣΥ

Έκλεισαν τη Χλώρακα για τους ξένους. Ο Υπ. Εσωτερικών Νίκος Νουρής απαγόρευσε μέσω διατάγματος του σε πρόσωπα που τρίτες χώρες να εγκατασταθούν στη Χλώρακα, «λόγω της αλλοίωσης του πληθυσμιακού καθεστώτος που παρατηρείται εκεί.» Σημειώνεται πως πολιτικές κατά της «αλλοίωσης» του δημογραφικού χαραχτήρα υφιστάμενου πληθισμού εν εναντίον κάθε αρχής πολιτισμικότητας τζαι κοσμικότητας, τζαι γι’αυτό χαραχτηρίζουν φασιστικά τζαι όι φιλελεύεθρα καθεστώτα — όπως επίσης εν τζαι η διακυβέρνηση μέσω διαταγμάτων αντί ουσιαστικών δημοκρατικών διαδικασιών, την οποια ο ΔΗΣΥ ασκεί δαμε τζαι κανένα χρονο. (Βλέπε επίσης σχετική ανάλυση του Δρ. Νίκου Τριμικλινιώτη).

Ένταση μεταξύ πιστών και Αστυνομίας. Συνεχίζει η αστυνομία, της οποίας προηστάμενη εν η Υπ. Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολύτη, να καταγγέλει συνταξιούχους που ασκούν το δικαίωμα τους στην ελευθερία θρησκείας, οι οποίοι ενδεχωμένως τωρά να πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ — ποσό το οποίο για πολλούς αναλογεί στη μισή ή τζαι ολόκληρη τη σύνταξη τους.

Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές των συντακτών.

Ο Ρατζίβ Χαράγκη είναι υποψήφιος PhD στη φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο rajivhurhangee [at] gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s