Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

Πρόφαση των ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ και σία εν ότι η έγνοια για τον τόπο σου απαιτεί την ύπαρξη προστατευτικών μέτρων έναντι των δυνάμεων που τον απειλούν. Τούτο ισχύει. Γι’ αυτό άλλωστε εν κρίσιμη η θέσπιση μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής, η οποία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη ζωή στο νησί.

Εν επίσης όμως πρόφαση τούντων κομμάτων ότι η έγνοια για τον τόπο σου εν συμβατή με τον απόλυτο αποκλεισμό του ξένου που την πολιτεία. Τζαι τούτο εν ψέμα.

Τί απαιτεί ο απόλυτος αποκλεισμός του ξένου; Απαιτεί την ενσυνείδητη άρνηση για προσφορά χέρι βοηθείας σε άτομα εκ των οποίων η ζωή τους τωρά εν στο σχέρι μας – άτομα τα οποία, με την άρνηση μας να τα δεχτούμε στο νησί, στέλλουμεν τα πίσω σε εμπόλεμες χώρες, καταδικάζοντας τα έτσι σε θάνατο.

Φυσικά εν άπειροι οι τρόποι που μπορούμε να πλήξουμε τη ζωή κάποιου άλλου. Μπορούμε να τον αφήκουμεν χωρίς νερό, φαΐ, ρούχα, σπίτι, σχολείο, δουλειά, ή ιατρική περίθαλψη. Μπορούμε να τον κλείσουμε χωρίς λόγο σε φυλακή στη Πουρνάρα. Μπορούμε να ρίξουμε ούλλα τα κακά του τόπου πάνω του, καλλιεργώντας έτσι μίσος εις βάρος του. Φαντασία μόνο χρειάζεται να έσιει κάποιος. (Για ιδέες, βλέπε στελέχη του ΔΗΣΥ τζαι ΕΛΑΜ).

Σαν συνήγοροι του απόλυτου αποκλεισμού του ξένου, οι δεξιοί θέλουν να μετατρέψουν τη Κύπρο σε μια χώρα που συνειδητά καταστρέφει ανθρώπινες ζωές – είτε με το να τις καταδικάζει σε θάνατο, είτε με το να τις πλήττει με τους τρόπους τους οποίους προτείνουν τα ΔΗΣΥ / ΕΛΑΜ κτλ. Θέλουν, δηλαδή, να μετατρέψουν τη Κύπρο σε εγκληματικό κράτος. Κάθε άλλο που πατριωτισμός εν τούτο. Εν μίσος της χώρας ύψιστου βαθμού.

Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές των αρθρογράφων.

Ο Ρατζίβ Χαράγκη είναι υποψήφιος PhD στη φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο rajivhurhangee [at] gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s