ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΣΥ & ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Την προηγούμενη Παρασκευή, δεκάδες μέλη του ΕΛΑΜ αποφάσισαν να αστυνομεύσουν τη Χλώρακα μετά τις δηλώσεις του ΔΗΣΥ ότι υπάρχουν μεταξύ των μεταναστών στη Κύπρο τρομοκράτες, τζαι μάλιστα τρομοκράτες του ISIS – δηλώσεις συγκεκριμένα που τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή τζαι τον βουλευτή Κυριάκο Χατζιγιάννη.

(Αξίζει να σημειωθεί πως το ΕΛΑΜ παραπέμπει στα σχόλια του Νουρή σαν πηγή πληροφόρησης του για την παρουσία τρομοκρατών στο νησί. Τούτο σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το ότι ο ΔΗΣΥ εν βασικός τροφοδότης του ΕΛΑΜ).

Τα ΜΜΕ μας, που αδυνατούν φαίνεται να κατανοήσουν ότι η δουλειά τους εν να τσεκκάρουν αντί να παπαγαλίζουν τις κουβέντες των πολιτικών, εχάψαν τις δηλώσεις του ΔΗΣΥ / ΕΛΑΜ. Γράφει ο Φιλελεύθερος σε άρθρο με τίτλο «Τρομοκράτες ανάμεσά μας» (!) ότι «Η ύπαρξη τρομοκρατικών και άλλων επικίνδυνων στοιχείων ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι μια πραγματικότητα, την οποία όσο δεν πρέπει να υποτιμούμε άλλο τόσο δεν πρέπει να την αναδεικνύουμε.»

Κουβέντα όμως στα ΜΜΕ για το ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης εδιέψευσεν τις δηλώσεις του ΔΗΣΥ / ΕΛΑΜ σε συνέντευξη του προχτές. Καλούμενος να σχολιάσει τις θέσεις των δύο κομμάτων, απαντά: «Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται και να λέει αυτά που έχει ως πληροφόρηση. Εμείς ως Αστυνομία γνωρίζουμε την πραγματικότητα.»

Προσθέτει ο Αρχηγός Αστυνομίας πως «εάν υπήρχαν στοιχεία για συμμετοχή προσφύγων σε τρομοκρατικές οργανώσεις, θα είχαν συλληφθεί.» Παρόλο που κρατούνται άτομα στη Μενόγεια, εξηγεί, τα άτομα αυτά «κρατούνται όχι γιατί υπάρχει μαρτυρία πως εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά γιατί υπάρχουν υποψίες ότι πιθανόν να εμπλέκονταν στο παρελθόν σε κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις. Όλα αυτά διερευνώνται, χωρίς βέβαια να στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα ή εύλογη υπόνοια, ώστε να τους συλλάβουμε και να διερευνηθεί υπόθεση εναντίον τους.»

Εν ένα πράμα το ψάχνουμε στοιχεία για κάποια άτομα, τζαι άλλο το έχουμεν τρομοκράτες. Η διαφορά εν σημαντική. Εν σε ακριβώς τούντη διαφορά που βασίζεται το κράτος δικαίου. Τούτο φυσικά εν απασχολεί το ΕΛΑΜ, που εξάλλου εν ανοιχτά αντι-δημοκρατικό. Ο ΔΗΣΥ όμως, σαν υποτιθέμενο φιλελευθερικό κόμμα, έπρεπε να ξέρει καλύττερα.

Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές των αρθρογράφων.

Ο Ρατζίβ Χαράγκη είναι υποψήφιος PhD στη φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο rajivhurhangee[at]gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s